Hondengedragstherapie Amersfoort en Utrecht

twee terriërs liggen in het gras
Delen:

Ben je op zoek naar hondengedragstherapie in Amersfoort en Utrecht? Welkom! Mijn naam is Lisse van de Groep en ik werk als hondengedragscoach in de regio Amersfoort en Utrecht. Ik help je graag als je tegen problemen aanloopt met je hond.

Wat houdt gedragstherapie in?

Gedragstherapie voor honden richt zich op honden die probleemgedrag vertonen. Onder probleemgedrag verstaan we al het gedrag dat door de hond en/of door de eigenaar van de hond als problematisch wordt ervaren. Voorbeelden van situaties waarin mensen een hondengedragstherapeut inschakelen, zijn:

  • De hond gromt
  • De hond kan niet alleen zijn
  • De hond is zeer angstig
  • De hond vertoont agressief gedrag
  • De hond vertoont geen sociaal gedrag tegen dieren of mensen
  • De hond loopt weg
  • De hond sloopt spullen

Dit is slechts een kleine selectie van situaties waarin mensen een hondengedragsdeskundige inschakelen. En ik help je graag!

Waarom gedragstherapie voor honden?

Veel mensen volgen met hun hond een basiscursus. Denk hierbij aan een puppycursus of een opvoedcursus voor honden. Dit vindt meestal plaats op een hondenschool. Deze cursussen zijn erop gericht om probleemgedrag te voorkomen. Toch gebeurt het soms dat een hond alsnog probleemgedrag ontwikkelt en een opvoedcursus niet voldoende kennis biedt om dit probleemgedrag op te pakken. In zo’n geval kan je een hondengedragsdeskundige inschakelen voor gedragstherapie.

Wat doen we tijdens hondengedragstherapie?

Hoe de gedragstherapie van jouw hond eruitziet, hangt helemaal af van het probleem waar je tegenaan loopt. Er is echter één ding dat ik altijd doe wanneer ik met honden aan de slag ga: we achterhalen eerst de oorzaak van het gedrag. Als we niet weten waar het gedrag van de hond vandaan komt, weten we ook de oorzaak niet. En zonder de oorzaak kunnen we de hond een heleboel trucjes aanleren, maar komen we niet bij de kern van het probleem.

Ik werk altijd met gedragsproblemen bij honden vanuit de kern. Waarom doet de hond dit? Als we werken vanuit die vraag, weten we zeker dat we het probleemgedrag volledig oplossen en dat we niet aan symptoombestrijding doen. Op die manier help ik jou om ook op de lange termijn profijt te hebben van de gedragstherapie.

Ik heb hulp nodig bij het gedrag van mijn hond

Heb jij hulp nodig bij het gedrag van jouw hond? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je heel graag verder. Je kunt mij ook volgen op Instagram, waar ik regelmatig gratis tips deel voor hondeneigenaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *