hond kijkt door het raam

Online cursus verlatingsangst

Kan jouw hond niet alleen thuisblijven? Is een kort bezoekje aan de supermarkt al genoeg om je hond bij thuiskomst volledig in paniek aan te treffen? Dan is het tijd om daar iets aan te doen! Met de online cursus Verlatingsangst krijg jij je vrijheid weer terug en leer je hoe je je hond ontspannen en zonder stress alleen thuis kunt laten!

Wat leer ik in deze cursus?

Hond kijkt naar buiten door het raam

Verlatingsangst bij honden: een hardnekkig probleem

Verlatingsangst is een ontzettend hardnekkig en complex gedragsprobleem. Ooit had mijn eigen witte herder ook verlatingsangst. Ik weet hoe het voelt om niet even naar buiten te kunnen. Ik weet hoe het is als je altijd oppas moet regelen. Ik weet hoe het voelt als je hond spullen sloopt of als je buren klagen omdat je hond zit te blaffen. Gelukkig weet ik ook hoe je dit complexe gedragsprobleem aan kunt pakken, zodat jij én je hond weer kunnen genieten van meer ontspanning en vrijheid.

Herken jij dit?

Dan is deze cursus écht iets voor jou!

In de online cursus Verlatingsangst vertel ik je hoe we jouw hond op een hondvriendelijke en stressvrije manier leren om alleen thuis te blijven. Je hoeft je hond niet te laten blaffen, of hem vol te stoppen met botjes. We gaan ervoor zorgen dat je hond zich bewust is van het feit dat jij weggaat, maar dat dat hem geen stress meer oplevert. Ik help je om de vrijheid terug te krijgen in je leven, zodat je weer van je leven én van je hond kunt genieten!

online-cursus-verlatingsangst-lisse-van-de-groep-3.jpeg

De online cursus Verlatingsangst bestaat uit 8 modules.

Module 1 – Verlatingsangst: wat is het en hoe herken ik het? In deze module vertel ik je wat verlatingsangst precies is en hoe je zeker weet dat jouw hond last heeft van dit gedragsprobleem.

Module 2 – Jouw huis. In deze module bespreek ik wat nu precies de beste plek in huis is om je hond alleen thuis te laten en hoe je omgaat met eventuele obstakels zoals tussendeuren en krakende trappen.

Module 3 – Lichaamstaal. In deze module ga ik je helpen om de lichaamstaal van je hond goed te leren lezen, zodat je precies herkent of je hond ontspannen of gestrest is.

Module 4 – Voor je gaat trainen. In module 4 leg ik je uit hoe de methode van de cursus in elkaar zit, hoe je trainingen eruit gaan zien en hoe je ervoor zorgt dat jij en je hond optimaal zijn voorbereid op een training.

Module 5 – Startoefening. In deze module vertel ik je welke startoefening je kunt uitvoeren om te bepalen wat het startpunt is van jouw hond.

Module 6 – The door is a bore. In module 6 leg ik je alles uit over de oefening ‘The door is a bore’ – een oefening waarmee je je hond aanleert dat het feit dat jij door de deur heenstapt helemaal niet zo eng is!

Module 7 – Trainen buiten de voordeur. Deze module staat volledig in het teken van trainen buiten de voordeur en de duur van jouw afwezigheid opbouwen. Hoe stel je trainingsschema’s op en hoe weet je zeker dat je niet te snel gaat? Ik leg het je in deze module uit.

Module 8 – Alles over een terugval, op vakantie gaan, aankondigingshandelingen en meer. In deze module beantwoord ik veelgestelde vragen, zoals wat je moet doen met je trainingen na een vakantie, hoe je moet omgaan met een terugval en hoe je “aankondigers” van jouw vertrek, zoals het aantrekken van je jas of het pakken van je sleutels, introduceert.

Extra video – Lichaamstaal. In deze extra module leer je alles over de lichaamstaal van je hond. Hoe communiceert jouw hond met zijn lichaam en hoe herken je stresssignalen? Dit gaat jou helpen om er zeker van te zijn dat het werken aan de verlatingsangst van jouw hond écht stressvrij verloopt.

online-cursus-verlatingsangst-lisse-van-de-groep-4.jpeg

Voor 97 EUR krijg je:

Reviews