Mijn verhaal

Welkom op mijn website! Mijn naam is Lisse en ik werk als hondengedragscoach en verlatingsangstexpert. Mijn eigen honden zijn mijn inspiratiebron. Zonder hen was ik nooit begonnen aan dit werk!

Het begon allemaal in 2015, toen mijn man en ik onze eerste hond kregen. Een lieve Golden Retriever: Jake. We waren gék op hem. Helaas is hij in januari ’23 overleden. Ik mis hem nog elke dag! Maar Jake heeft ons wel iets moois gegeven, want hij heeft ons laten zien hoe fijn het leven met een hond is. En daarom kwam er, toen Jake amper een jaar oud was, een tweede hond bij: onze Witte Herder, Lewis.

Mijn eigen ervaring met gedragstherapie

Zo makkelijk als Jake was als puppy, zo lastig was Lewis. Lewis kampte eigenlijk met alle gedragsproblemen die je maar kunt bedenken. Hij viel uit aan de lijn, had chronisch last van stress, was onvriendelijk richting andere honden en had enorm veel last van verlatingsangst. Ik schaamde me als ik ging wandelen, omdat hij zo uitviel naar andere honden. Bovendien kon ik niet eens even snel naar de supermarkt, omdat hij vanwege zijn verlatingsangst alles bij elkaar blafte én onze kozijnen sloopte. We begonnen te twijfelen aan ons leven met Lewis. Hoe kregen we hem ooit zover dat hij even alleen thuis zou kunnen blijven? En wanneer zouden de wandelingen met hem ooit ontspannen worden?

Ik ging zelf in gedragstherapie met Lewis. Een leerproces voor hem, maar ook voor mezelf. En dat proces vond ik zo inspirerend, dat het één leidde tot het ander. Ik ging me meer verdiepen in hondentaal en schreef me uiteindelijk in voor mijn opleiding. De rest is geschiedenis… 

Inmiddels zijn we jaren verder en is Lewis een zeer stabiele hond zonder verlatingsangst, die mij zelfs regelmatig ondersteunt tijdens gedragstrajecten.

Opleiding & specialisatie verlatingsangst bij honden

De weg die ik afgelegd heb met mijn eigen honden, zorgde ervoor dat ik anderen hier ook mee wilde helpen. Ik volgde mijn opleiding aan de Martin Gaus Academie, liep stage op een hondenschool, bleef daar werken en begon steeds meer mijn eigen visie te ontwikkelen. Vanuit daar ben ik uiteindelijk voor mezelf gestart als hondengedragscoach.

Uiteindelijk ben ik me gaan specialiseren in verlatingsangst bij honden. Ik heb zelf met Lewis ervaren hoe enorm groot de impact is van het hebben van een hond met verlatingsangst. Het benauwde me enorm dat ik al mijn vrijheid kwijt was. Gelukkig weet ik nu dat er écht een manier is om je hond van verlatingsangst af te helpen. Het is geen snelle, makkelijke weg, maar het werkt. Ik heb de specialistische opleiding tot verlatingsangstexpert afgerond bij Julie Naismith en heb al vele honden & eigenaren geholpen om de vrijheid in hun leven weer terug te krijgen. 

Visie

Door de jaren heen heb ik ontzettend veel honden en eigenaren gezien. En één ding viel me steeds weer op: als je niet op zoek gaat naar de kern van het probleem (waarom doet de hond wat hij doet?), is een oplossing nooit blijvend. Daarom werk ik niet met trucjes of snelle oplossingen. Ik wil naar de kern van het probleem: waarom gedraagt jouw hond zich zo? Wat zit erachter? Pas als we dat weten, weten we ook wat we moeten doen om dit probleem op te lossen.

Dit is kenmerkend voor de manier waarop ik werk. Ik werk niet met een kortetermijnoplossing. Ik ga de diepte in. Samen kijken we naar de reden achter het gedrag, waardoor we echt tot de kern komen. Hierdoor help ik jou met een oplossing die niet alleen nu, maar ook over een jaar werkt. En bij alles wat we doen, staat het welzijn van hond én eigenaar voorop.

Ik ben blij met de opleidingen die ik heb gevolgd. Maar ik ben vooral mijn eigen honden dankbaar. Zij zijn mijn grootste leermeesters. Ik weet hoe het is om tegen gedragsproblemen met je hond aan te lopen. Maar ik weet ook hoe je weer van je hond kunt leren genieten!

Wil jij aan de slag? Neem direct contact met me op en ik mail je zo snel mogelijk terug.

Verlatingsangsttraject

Kan jouw hond niet alleen thuisblijven? Kan je niet even snel naar de supermarkt, de kinderen naar school brengen of zelfs even de vuilnisbak buiten zetten? Als opgeleid verlatingsangstexpert weet ik hoe ik jou en je hond hierbij kan helpen!

Gedragstraject

Loop jij tegen gedragsproblemen aan met je hond, zoals ernstige angst, een gebrek aan contact met je hond, uitvalgedrag of zelfs agressie? Tijdens een gedragstraject kijken we samen naar de oorzaak van het probleemgedrag, waardoor je niet alleen nu, maar ook op de lange termijn geholpen bent.

Videocall

Heb jij vragen over het gedrag van je hond, maar is een gedragstraject een stap te ver? Dan kan je kiezen voor een videocall van een half uur of een uur. Ook als je nog geen hond hebt, maar je advies wil over de keuze voor jouw toekomstige hond, kan ik je helpen met een videocall.

Academie Lisse van de Groep - Online hondencursussen

Online cursussen

Wil jij meer weten over hondengedrag? Bekijk dan mijn online cursussen, vol videomateriaal, praktische opdrachten én de mogelijkheid om mij al je vragen te stellen via de mail.