Mijn verhaal

Mijn eigen honden zijn mijn inspiratiebron. Toen mijn man en ik in 2015 verhuisden naar ons huidige appartement, middenin het bos, wisten we al heel snel dat er een hond moest komen. Zodra we bij het nestje van Jake, onze Golden Retriever, gingen kijken, waren we verkocht. Hij hoort bij ons. Een heerlijke, eigenwijze golden die op een vrolijke manier aanwezig is in ons leven.

Jake liet ons zien hoe geweldig het leven met een hond is. Dat zorgde voor zoveel enthousiasme, dat onze Witte Herder nog geen jaar later volgde. Maar zo ontspannen als Jake ons leven instapte, zo gestrest was Lewis vanaf de eerste minuut. Lewis heeft me heel wat weken, maanden en uiteindelijk jaren van intensief leren samenwerken gekost. Ik begreep hem niet en zijn gedrag stoorde me enorm. Toen Lewis uiteindelijk naar een andere hond uitviel, ben ik hulp gaan zoeken. Tijdens de privélessen die ik volgde, viel het kwartje. Ik leerde hoe ik hem beter kon helpen en begeleiden. En daar kreeg ik een andere hond voor terug.

Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik twee stabiele honden heb. Twee honden met ieder hun eigen gekkigheden en typische karaktereigenschappen, maar ze zijn stabiel, sociaal en vriendelijk. De problemen die ik met Lewis had, leerden me ook heel veel over mijn andere hond. Beide honden ben ik beter gaan begrijpen, en met beide honden is de band zoveel dieper geworden. Daar ben ik zó blij mee!

Opleiding & ervaring
De weg die ik afgelegd heb met mijn eigen honden, zorgde ervoor dat ik anderen hier ook mee wilde helpen. Ik volgde mijn opleiding aan de Martin Gaus Academie, liep stage op een hondenschool, bleef daar werken en begon steeds meer mijn eigen visie te ontwikkelen. Vanuit daar ben ik uiteindelijk voor mezelf gestart als hondengedragscoach. Inmiddels heb ik heel wat jaren ervaring in het helpen van honden met verschillende soorten gedragsproblematiek. En die ervaring neem ik mee wanneer ik jou en jouw hond help! 

Ik weet hoe het is om tegen problemen met je hond aan te lopen. Hoe het is om een cursus te volgen met een hond die voor je gevoel bananen in zijn oren heeft. Ik herken het gevoel van frustratie als je hond weer eens bepaald gedrag vertoont, en het gevoel van verlangen naar meer verbinding met je hond. Ik help je daar heel graag bij! Stuur me een mailtje, en wie weet spreken we elkaar binnenkort.


In de media:
AD Amersfoort 
Interview radio 1