Trainingsschema verlatingsangst hond

trainingsschema verlatingsangst hond kijkt uit het raam
Delen:

Heeft jouw hond last van verlatingsangst? Dan wil je niets liever dan dit probleem oplossen. Waarschijnlijk heb je al verschillende dingen geprobeerd en als je dit leest, hebben die dingen misschien niet voldoende gewerkt. Met welk trainingsschema kan jij de verlatingsangst van jouw hond definitief oplossen? Ik vertel je er meer over in dit artikel.

Hoe verlatingsangst hond oplossen?

Als je hond verlatingsangst heeft, wil je dit probleem oplossen. Maar hoe doe je dat? Er zijn veel hondeneigenaren die een hond hebben die niet alleen kan zijn, maar het is niet voor iedereen even makkelijk om dit probleem op te lossen. Hoe kan dat?

Verlatingsangst bij honden is een complex probleem. En dat maakt verlatingsangst bij een hond oplossen ook niet iets wat je makkelijk doet. Elke hond is anders en hoewel verlatingsangst er bij honden hetzelfde uit kan zien, is het oplossen van verlatingsangst bij honden altijd maatwerk. Het tempo van de ene hond is het tempo van de andere hond niet. En waar de ene hond misschien pas moeite krijgt met alleen zijn vanaf 10 minuten, kan de ander nog geen minuut alleen zijn. Elk verhaal is anders en daarom is de oplossing voor verlatingsangst ook bij elke hond anders.

Hond alleen thuis zijn opbouwschema

Dit is ook precies waarom de standaard opbouwschema’s om je hond te leren alleen thuis te zijn vaak niet werken. Deze standaard opbouwschema’s zijn gemaakt voor honden die met vrij weinig moeite kunnen leren om alleen thuis te zijn. Deze trainingsschema’s zijn echter niet geschikt voor honden met serieuze verlatingsangst. Het is dus héél belangrijk om het onderscheid te maken tussen een hond die “gewoon nog niet geleerd heeft om alleen te zijn” en een “hond met échte verlatingsangst”. Een hond die gewoon nog niet geleerd heeft om alleen thuis te blijven, kan dit waarschijnlijk prima leren met een standaard schema, maar een hond met verlatingsangst heeft last van een angst-/paniekstoornis. Bij deze hond is er meer nodig dan een opbouwschema om je hond alleen thuis te leren zijn.

Online trainingsschema’s verlatingsangst hond

Toch is er een manier waarop ik je verder kan helpen. Hoewel het leren om alleen thuis te zijn altijd maatwerk is bij honden met verlatingsangst, zijn er wel manieren om met trainingsschema’s of opbouwschema’s te werken. De kunst is alleen dat je goed moet weten wat je startpunt is én hoe snel/langzaam je moet opbouwen.

Opbouwen hond alleen thuislaten: zo doe je dat

In mijn online cursus Verlatingsangst leg ik je meer uit over het opbouwen van het alleen thuislaten van je hond zonder stress. In deze cursus leer ik je:

  • Hoe je je hond op een stressvrije manier alleen thuis leert blijven
  • Hoe snel/langzaam jij met jouw hond moet opbouwen
  • Wat het startpunt is van jouw hond, zodat je zeker weet dat je niet op een té moeilijk punt begint
  • Hoe je omgaat met lastige triggers, zoals het aantrekken van je schoenen of het pakken van je sleutels
  • Hoe vaak je moet trainen en hoe die trainingsschema’s er voor jouw hond uit moeten zien

Kortom: ik help je om opbouwschema’s voor jouw hond met verlatingsangst op te stellen, op maat! Zo weet je zeker dat je trainingstempo niet te snel of te langzaam gaat.

Wil je meer leren over verlatingsangst bij honden? Volg me dan vooral op Instagram! Daar deel ik regelmatig gratis tips & adviezen voor hondeneigenaren die een hond met verlatingsangst hebben.

Eén reactie

  1. Hoi .. Onze hond Nozem is 1 1/2 jr, tibetaanse terrier, heeft last van scheidingsangst. Hij huilt als een wolf, voelt voor ons of hij behoorlijk in paniek is. We hebben wat hulp nodig zodat Nozem gelukkiger wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *