hond en kind

Masterclass Honden en Kinderen

Heb jij thuis een hond en een kind? Of een hond en meerdere kinderen? Wat je situatie ook is, als er in jouw gezin dieren en jonge mensen leven, is het super belangrijk om te zorgen dat de situatie veilig en fijn blijft voor alle partijen. En dat is precies de reden dat ik eind september de Masterclass Honden & Kinderen geef! 

Wat leer ik in deze masterclass

Blaffende hond met sjaaltje om

Veel bijtincidenten met kinderen

Het is de laatste tijd (helaas) veel in het nieuws geweest. Steeds vaker belanden kinderen in het ziekenhuis na een bijtincident met een hond. Het is makkelijk om de hond als schuldige aan te wijzen. Maar het ligt genuanceerder. Wat deed het kind om de hond zover te krijgen dat hij ging bijten? In hoeverre was er een volwassene aanwezig om het gedrag van zowel kind als hond te begeleiden? En in hoeverre werd de hond beschermd tegen het gedrag van een klein en onvoorspelbaar kind? 

Deze situaties maken dat de masterclass Honden & Kinderen relevanter is dan ooit! Op basis van mijn eigen ervaring als moeder van 3 én mijn expertise als hondengedragscoach, vertel ik jou hoe je ervoor zorgt dat het leven met honden en kinderen geen last is, maar iets om enorm van te genieten! 

Geschikt voor ouders van kinderen van alle leeftijden 

Of je nu in verwachting bent van een kindje, je een kinderwens hebt, je regelmatig oppast of dat je zelf kinderen hebt, ik neem je mee in de belevingswereld van zowel de hond als het kind. Wat hebben honden en kinderen nodig om samen een fijne band op te bouwen? 

Om dit goed te verduidelijken, lopen we samen alle kinderfases langs. Bij een baby komen immers andere uitdagingen kijken dan bij een kind van 8. Hoe introduceer je je baby aan de hond? En aan de andere kant: welke verantwoordelijkheden mag een kind van 8 hebben ten opzichte van een hond? Ik ga alle kinderfases langs en leg per fase uit waar je op moet letten. 

vrouw knuffelt jonge hond

Wanneer vindt de masterclass plaats? 

De masterclass vindt plaats op 27 september om 20 uur. Kan je die avond niet? Geen zorgen. De masterclass wordt opgenomen. Als jij een ticket hebt gekocht, kan je de masterclass op je eigen tijd terugkijken. 

Meld je nu aan!

Koop je ticket nu voor slechts 47 EUR en krijg:

Reviews