Ontspannen wandelen met je hond

Zijn de wandelingen met jouw hond een grote uitdaging? Trekt je hond aan de riem? Valt hij uit naar andere honden, naar fietsers of naar scooters? Komt jouw hond niet meer terug wanneer je ‘m roept en heb je het gevoel dat je totaal geen contact hebt met je hond tijdens het wandelen? Dan is de cursus ‘Ontspannen wandelen met je hond’ écht iets voor jou!

Wat leer ik in deze cursus?

We doen het allemaal met onze hond: wandelen.

Twee, drie of misschien wel vier keer per dag gaan we naar buiten met onze viervoeter om hem uit te laten. In de ideale wereld is dat een gezellig uitje waar jullie samen van genieten, maar veel mensen ervaren het wandelen met hun hond als stressvol. En dat is zonde, want wandelen is juist een activiteit waarin jullie het samen heel leuk kunnen hebben!

Herken jij dit?

Dan is deze cursus écht iets voor jou!

In de online cursus ‘Ontspannen wandelen met je hond’ neem ik je mee in de wereld van de hond. Wat vindt hij prettig? Wat motiveert hem? Wat heeft hij nodig om ontspannen met jou te kunnen wandelen? En op welke manier zorg je er weer voor dat je contact en verbinding met je hond ervaart tijdens de wandeling? Ik leer je om situaties beter in te schatten en ongewenst gedrag te voorkomen, zodat je weer vanuit ontspanning kunt wandelen. Fijner voor jou én fijner voor je hond!

De online cursus ‘Ontspannen wandelen met je hond’ bestaat uit 5 modules.

Module 1: De lichaamstaal van je hond. In deze module vertel ik je meer over de lichaamstaal van honden. Want wanneer je de lichaamstaal van honden beter begrijpt, leer je situaties ook veel beter inschatten en – waar nodig – voorkomen.

Module 2: De gemoedstoestand van je hond voor je gaat wandelen. In deze module leg ik je uit waarom een lage gemoedstoestand in huis ook bijdraagt aan een lagere gemoedstoestand tijdens de wandeling.

Module 3: Ontspannen wandelen aan de riem. In deze module geef ik je concrete tips en adviezen voor een ontspannen wandeling met je hond aan de riem zonder dat je daar hulpmiddelen voor aan hoeft te schaffen.

Module 4: Ontspannen wandelen met een loslopende hond. In deze module vertel ik je hoe je je hond aanleert om te komen wanneer je ‘m roept en leg ik je uit hoe je kunt voorkomen dat je hond achter prikkels (fietsers, joggers, scooters) aan rent.

Module 5: Ontmoetingen met andere honden. In deze module leg ik je meer uit over de behoeftes van honden ten opzichte van andere honden, vertel ik je hoe een beleefde begroeting eruitziet en vertel ik je hoe je kunt voorkomen dat contact tussen 2 honden escaleert.

Voor 57 EUR krijg je:

Reviews