Hond kan niet alleen zijn

Jack Russel ligt op een kussentje en kijkt de camera in met oortjes omlaag
Delen:

Kan jouw hond niet alleen zijn? Als je hond verlatingsangst heeft, heeft dat een grote impact op je leven. Wat kan je eraan doen om ervoor te zorgen dat je hond weer alleen thuis kan blijven? Ik vertel het je in dit artikel.

Mijn hond kan niet alleen blijven

Ik weet als geen ander hoe het is als je hond verlatingsangst heeft. Ik heb het zelf ook meegemaakt. Mijn witte herder Lewis had enorme last van verlatingsangst toen wij hem als puppy kregen. Hij begon enorm te piepen en hij te blaffen als hij even alleen was. De verlatingsangst was zó heftig dat hij zelfs onze kozijnen sloopte. We waren radeloos. Wat konden we hieraan doen?

Hond aanleren om alleen thuis te blijven

Je hond aanleren om alleen te zijn, is geen makkelijk proces. Een hond met verlatingsangst heeft namelijk niet alleen een negatieve associatie bij het achterblijven wanneer jij weggaat, maar ook bij jouw vertrek. Waarschijnlijk slaat de paniek van je hond al toe zodra jij je klaarmaakt om weg te gaan. Hoe zorg je er dan voor dat je hond ooit alleen thuis kan blijven?

Gelukkig is er goed nieuws! Ik ben gespecialiseerd in verlatingsangst bij honden. Ik heb al een heleboel honden geholpen om alleen thuis te kunnen blijven. Ik werk daarbij nooit met voertjes, zoals een botje of een Kong. Vaak leidt het afleiden van je hond met een botje of een gevulde Kong er slechts toe dat je hond pas beseft dat hij alleen is zodra het botje op is of de Kong leeg is. Het gevolg is dat je hond daarna alsnog in paniek raakt.

Hond leren om alleen thuis te blijven? Ik help je verder!

Wil jij aan de slag met de verlatingsangst van jouw hond? Ik help je graag verder in de vorm van een verlatingsangsttraject. Tijdens een verlatingsangsttraject krijg jij een aantal weken lang 7 dagen per week intensieve begeleiding van mij. Stapje voor stapje helpen we je hond om weer vertrouwen te krijgen om in zijn eentje thuis te kunnen blijven. Dit doen we op een positieve manier waarin het welzijn van je hond voorop staat.

Benieuwd wat de ervaringen zijn van mensen die je voorgingen? Je leest het hier:

Heel blij met dit verlatingsangst traject! Lisse is duidelijk en neemt alle tijd. Tommy was al heel lang niet meer alleen geweest en ik heb er nu weer vertrouwen in dat het wel kan!!!” – Mirjan

Voelt als ZO veel vrijheid. We zijn er nog niet en we oefenen nog steeds. Maar jemig, wat ben ik blij dat ik jou heb ingeschakeld!” – Gerrie

Mijn hond heeft verlatingsangst

Wil jij hulp bij de verlatingsangst van jouw hond? Neem dan gerust contact met me op. Ik help jou heel graag verder om weer vrijheid terug te krijgen én een ontspannen hond te hebben die prima alleen thuis kan blijven. Neem contact met mij op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

2 reacties

  1. Onze hond Pieke 11 jaar oud kan niet alleen thuis blijven, jankt en piept
    In de auto kan ik hem wel laten want dan weet hij dat we terug komen. Thuis lukt dat niet.

    Wat kost een training tegen verlatingsangst?

    1. Hi John, wat naar dat je hond niet alleen thuis kan zijn! Je vindt alle tarieven van de verlatingsangsttrajecten op mijn website. In het menu ga je naar ‘Aanbod –> Verlatingsangsttraject’ en daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Mail gerust als je er nog vragen over hebt. Dit kan via het contactformulier op de contactpagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *