Hond heeft verlatingsangst

hond ligt thuis op de grond naast een kleedje
Delen:

Heeft jouw hond verlatingsangst? Als je hond niet alleen thuis kan blijven, is dit ontzettend lastig. Wat moet je doen als jouw hond verlatingsangst heeft? En hoe kan je hem leren om weer alleen thuis te blijven? Lees snel verder!

Verlatingsangst is heftig

Dat het heftig is om een hond met verlatingsangst te hebben, weet ik als geen ander. Mijn eigen witte herder Lewis had enorme verlatingsangst toen ik hem kreeg. Als ik naar de wc liep en uit beeld verdween, raakte hij al compleet in paniek. Als we het huis verlieten, sloopte hij de kozijnen en gilde hij de boel bij elkaar. Ik ken het gevoel dat je opgesloten zit in je eigen huis. Ik ken jouw wanhopige gevoel: “Gaat mijn hond ooit leren om alleen thuis te blijven?

Gelukkig is er hoop! Ik ben gespecialiseerd in verlatingsangst bij honden en ik heb inmiddels al heel veel honden geholpen om ontspannen alleen thuis te blijven. Tijdens de verlatingsangsttrajecten die ik aanbied, leren we jouw hond dat alleen thuisblijven helemaal niet zo eng is. Over mijn verlatingsangsttrajecten vertel ik je zo meer. Eerst gaan we kijken naar de oorzaken van verlatingsangst.

Oorzaak verlatingsangst

Verlatingsangst is heel vervelend. Veel eigenaren vragen zich af of ze het zelf veroorzaakt hebben dat hun hond niet alleen thuis kan blijven. Er zijn echter heel veel redenen waarom een hond niet alleen thuis kan blijven, zoals:

  • Trauma
  • Erfelijkheid
  • Aanleg voor verlatingsangst
  • Negatieve ervaringen uit het verleden
  • Niet goed aangeleerd gekregen om alleen te zijn

Hond leren om alleen thuis te blijven

Maar hoe leer je je hond dan om alleen thuis te blijven? Verlatingsangst bij honden is een complex probleem waarvan we niet eens altijd met 100% zekerheid kunnen zeggen waar het door is ontstaan. Gelukkig is er ook goed nieuws: verlatingsangst bij honden is goed te verhelpen, mits je door iemand geholpen wordt die gespecialiseerd is in dit gedragsprobleem.

Verlatingsangsttraject

Kan jouw hond niet alleen thuisblijven? Als jouw hond verlatingsangst heeft, kan ik je verder helpen. Als verlatingsangstexpert heb ik al heel veel honden geholpen om ontspannen alleen thuis te leren blijven. Ja, dat lees je goed: ontspannen! Tijdens een verlatingsangsttraject leren we jouw hond dat alleen thuisblijven niet eng of spannend is, maar dat het prima is als jij eventjes weggaat. Je komt namelijk altijd weer terug!

Tijdens mijn verlatingsangsttrajecten werken we niet met afleiding, zoals speeltjes, voertjes of bijvoorbeeld een gevulde Kong. Jouw hond krijgt 100% mee dat jij weggaat, zodat er geen schrikmoment ontstaat wanneer je eenmaal weg bent. En dat allemaal ontspannen. Het kan echt!

Ervaringen van mensen die jou zijn voorgegaan in een verlatingsangsttraject:

Mijn vriend en ik hebben bij Lisse een verlatingsangsttraject gedaan. We hebben goede begeleiding gehad en ik heb al mijn vragen aan haar kunnen stellen. Ik was zelf al begonnen met trainen maar omdat verlatingsangst best complex is vond ik de begeleiding van Lisse heel erg fijn, ik zou haar aan iedereen aanraden die een hond heeft met verlatingsangst.” – Adinda

Na jaren worstelen met de verlatingsangst van onze hond zijn we het traject gestart bij Lisse. Lisse heeft ons op een hele fijne, positieve en persoonlijke manier begeleid. Ze hanteert een duidelijk en makkelijk uitvoerbaar plan van aanpak en dit sloot perfect aan bij wat onze hond nodig had. Met het traject hebben we resultaten behaald waar we jaren alleen maar van gedroomd hebben. Echt fantastisch!” – Kimberley

Hond kan niet alleen zijn: dit kan je doen

Kan jouw hond niet alleen zijn? Neem dan direct contact met mij op. Tijdens een verlatingsangsttraject help ik jou 7 dagen per week om jouw hond te leren ontspannen alleen thuis te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *